Ukajede Foundation

In de sloppenwijken van Johannesburg, Zuid-Afrika, wonen ongeveer 80.000 mensen zonder toegang tot riolering, elektriciteit of stromend water. Het merendeel van de inwoners is kind.

Getroffen door deze erbarmelijke leefomstandigheden heeft Maurice Strijp, Nederlandse eigenaar van een groot Zuid-Afrikaans hotel, de Ukajede Foundation opgezet. Maurice: "De stichting zet zich in voor de meest kwetsbare individuen in de samenleving: de kinderen. Onze doelstelling is om hen een kans te geven. We verschaffen zoveel mogelijk kinderen een dagelijkse maaltijd (op dit moment 500 kinderen in 9 crèches) en we onderhouden en vernieuwen waar nodig de crèchegebouwen waarin ze verblijven. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten zoals dierentuinbezoek, filmmiddagen, het uitdelen van kleding en spullen en we sponsoren een voetbalteam. Het allerbelangrijkste is dat elke cent die gedoneerd wordt ten goede komt aan de kinderen. De weinige overheadkosten worden door het hotel betaald."

Eric Craft bezocht met zijn gezin Zuid-Afrika in 2009 en 2014. Tijdens hun eerste bezoek kwamen zij in aanraking met zowel de sloppenwijken als de Ukajede Foundation. Eric: "Aangezien ons gezin behoorlijk onder de indruk was van de situatie in de sloppenwijken, hebben wij besloten om deze stichting te gaan steunen. We hebben Maurice Strijp persoonlijk leren kennen als een zeer betrokken en betrouwbare partner. Salon Craft heeft de crèche Jerusalem geadopteerd, en we hopen dat ook onze klanten en relaties het belang van de Ukajede Foundation zien en aan hen willen doneren."
 

Kijk voor meer informatie op www.ukajede.co.za

 
Deel deze pagina