Links Nico, Midden Mathieu Craft (rond 1960)
Salon Craft rond 1940
Salon Craft rond 1920
(rechts) Mathieu Craft

Historie

Nikkela Craft begon in 1889 in de Maastrichter Smedenstraat als herenkapper, en noemde zijn zaak Salon Craft, in 1919 nam zoon Mathieu Craft de zaak over. Hij verhuisde twee keer met Salon Craft. Eerst naar Achter het Vleeshuis, om daarna in 1952 op het mooiste plein van Nederland neer te strijken: het Onze-Lieve-Vrouweplein.

In 1960 kwam de derde generatie Salon Craft binnen. Nico Craft nam het bedrijf van zijn vader Mathieu over. De tijdgeest was er een van verandering en ook Salon Craft ging met zijn tijd mee. Nico bouwde de kapsalon in de loop der jaren uit tot een compleet verzorgingscentrum voor de man. Zo kwam er o.a. een microscopische analyse-afdeling en een haarwerkstudio bij.

Eric Craft, de vierde generatie Craft-kapper, wordt in 1988 vennoot. Zowel Eric als zijn vader Nico mogen zich Biosthéticien noemen, omdat zij met succesvol resultaat de opleiding haar- en huidverzorging van La Biosthétique volgden. Onder leiding van vader en zoon worden de bestaande mogelijkheden van Salon Craft verder uitgebouwd.

In 1989, bij het honderdjarig bestaan, verleende Hare Majesteit Koningin Beatrix het predicaat Hofleverancier aan Salon Craft. Deze titel wordt niet zomaar uitgedeeld, men moet hiervoor aan een aantal strenge eisen voldoen, waaronder een regionale uitstraling en een onberispelijke reputatie.

 
Deel deze pagina