Telefoon: 043 3216433
Salon Craft, sinds 1889
O. L. Vrouweplein 27
6211 HE Maastricht
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag
9:30 - 18:00
Zaterdag
9:00 - 16:30
Maan-, zon-, en feestdagen
Gesloten

Erfelijke haaruitval

Deze vorm van haaruitval komt het meest bij mannen voor. Er wordt daarom vaak gesproken wordt over 'mannelijke kaalheid', maar ook vrouwen kunnen van deze vorm van haaruitval last krijgen. De erfelijkheid kan voor zowel mannen als vrouwen via de mannelijke en de vrouwelijke lijn lopen.

Hoofdharen kennen drie fases: een groeifase, een rustfase en een uitvalfase. In normale doen staan haren in verschillende fases tegelijkertijd op uw hoofdhuid. Bij erfelijke haaruitval wordt dit gefaseerd proces versneld, waardoor het  haarwortelzakje op een gegeven moment geen groeiende haar meer kan leveren.

Hoe ziet erfelijke haaruitval er uit? Bij mannen vermindert de haardichtheid op de kruin en/of bij de 'inhammen'. Uiteindelijk kan dit leiden tot het overblijven van een hoefijzervormige haarrand, aan de zijkant en achterkant van de schedel. Bij vrouwen ziet het er iets anders uit: de kaalheid treedt met name op aan de bovenkant van de schedel, waardoor de voorste haargrens intact blijft. Het haar wordt over het algemeen overal dunner.

Voor een nog beter resultaat, kunt u zich persoonlijk laten adviseren in onze salon.

Ook kunt u denken aan camouflage van de kaalheid die er al is. De coupe en kleur van uw haar hebben invloed op de mate waarin een kale plek opvalt. Daarnaast is het mogelijk om het verdwenen haar geheel of gedeeltelijk te vervangen door hairweaving of een haarprothese. Haaruitval is een vaak complex probleem dat een persoonlijke oplossing vergt. Het team van Salon Craft heeft veel ervaring op dit gebied en adviseert u graag persoonlijk over de oplossingen die voor u mogelijk zijn.

Producten uit de Méthode Regenerante direct kopen in onze webshop
Producten uit de Méthode Dermosthetique anti-aging direct kopen in onze webshop
Deel deze pagina